• YARIM ALTIN
    8.277,00
    % -2,87
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4031
    % 0,14
  • € EURO
    34,5709
    % 0,39
  • £ POUND
    40,4790
    % 0,45
  • ¥ YUAN
    4,4767
    % 0,15
  • РУБ RUBLE
    0,3466
    % 0,06
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

TEB Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

TEB Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

TEB vadeli yatırım hesabı açmak için CEPTETEB ya da TEB müşterileri vadeli hesabı internet şubesinden ya da mobil uygulamadan açabilirler. Bunun için internet şubesinde Hesaplar menüsünden mobil uygulamada ise Yatırımlarım menüsünden Yeni Hesap Açma seçeneği ile CEPTETEB Vadeli Hesap Aç bölümünden açılabilir. CEPTETEB olmayan kişiler ise web sitesi üzerinden Hemen Başvur butonuna tıklayarak, gerekli bilgileri doldurmaları halinde başvuru yapabilirler. TL ya da yabancı para bazında açtırılan vadeli hesaplar, dönem sonunda önceden belirtilmemişse aynı vade ve güncel faiz oranı ile yenilenmektedir. İstenirse vade sonunda para belirtilen hesaba aktarılmaktadır. Ayrıca sadece biriken faizi alarak anaparanın vadeli mevduat hesabında değerlendirilmeye devam edilmesi de istenebilir. Vadesinden önce kapatılan TEB vadeli mevduat hesaplarına faiz işletilmemekte olup, vadeli mevduat hesap açılışlarında en az hesap açılış miktarı TL hesaplar için 1.000 TL, döviz hesaplar için 1.000 USD şeklindedir.

TEB Vadeli Hesap Faiz Oranları Nedir?

Vadeli hesap getiri oranları, CEPTETEB vadeli hesap faiz oranları yıllık ve brüt olmakla birlikte CEPTETEB vadeli hesap açıldığında sunulan faiz oranları, hesabın açıldığı dönem için geçerli olmaktadır. CEPTETEB internet şubesinden açılan CEPTETEB vadeli hesap, tüm vadeler için özel faiz oranlarıyla yenilenmektedir. Yenilenen faiz oranları, hesap açıldığında geçerli olan faiz oranlarına göre farklılık gösterebilmektedir. CEPTETEB vadeli hesap faiz oranları, Şubat ayının 29 gün olduğu yıllarda vadeli mevduat 366 gün üzerinden hesaplanmaktadır. Vade sonunun hafta sonuna veya resmi tatil gününe gelmesi durumda, duruma bağlı olarak vade sonu tarihi bir önceki veya bir sonraki iş gününe çekilebilmektedir. Mevduat büyüklüğüne göre faiz oranı belirlenmesi sadece 10 Kasım 2015 tarihinden sonra açılan CEPTETEB vadeli hesapların toplamını baz alacak ve sadece bu hesapları etkileyecektir. Her bir para kodundaki hesaplar kendi içinde değerlendirilecektir.

Denizbank vadeli mevduat hesabı nasıl açılır? Yazısını inceleyebilirsiniz.

Çekmece Hesap Nedir?

cekmece hesap tanimi

Çekmece hesap ile birikimler hem uzun vadede değerlendirilir piyasadaki faiz oranı düşüşlerinden etkilenilmez, hem de vadeli mevduattan para çekimi yapılabilir.

Çekmece Hesap Özellikleri Nelerdir?

Çekmece hesap ayrıcalıkları, en az 1.000 TL/USD/EURO/GBP para birimi türü ile ve bir yıl vadeli olarak açılmaktadır. Çekmece hesabı, gerçek ve tüzel kişiler açabilmekte ve çekmece hesap ile nakit ihtiyaçları için vadesinden önce kısmi para çekimi yapılabilir. Vadesinden önce çekilebilecek mevduat miktarı, çekmece hesaba yatırılan anapara tutarının %50’si ile sınırlı olmaktadır. Çekmece hesap vade sonuna kadar kapatılmamaktadır. Hesap vadesinden önce yapılacak ilk iki çekimde, banka onayı ile çekilen kısım için birikmiş faizin %100’ üne kadar ödeme yapılabilmektedir. İlave çekimlerde ise anapara tutarının %50’sine kadar ödeme yapılabilir ve bu durumda çekilen kısım için birikmiş faiz miktarının en çok %50’sine kadar ödeme yapılmaktadır. Biriken faizin ödenmesi ise Bankanın insiyatifinde olmaktadır. Çekmece hesaptan para çekme işlemleri çalışma günleri ve mesai saatleri içinde TEB şubelerinden yapılmaktadır. Bu işlemler için Banka, ücret talep etme yetkisine sahip olup, mevduatın vadesinden önce çekilmesi durumunda çekilen miktara çekim faiz oranı, hesapta kalan miktara ise hesap açılışında belirtilen anapara faiz oranı uygulanmaktadır.

Planlı TEB Mevduat Hesabı Nedir?

Planlı yatırım hesabı, bir yıl vadeli açılan ve tercihe göre aylık, 3 aylık ve 6 aylık dönemlerde faiz ödemesi imkanı sunan bir vadeli hesap türüdür. TEB vadeli mevduat kapsamında olan planlı hesap ile hem bir yıl vadeli faiz oranlarından yararlanılır hem de dönemsel faiz getirisi elde edilebilir.

Planlı Mevduat Hesabı Özellikleri Nelerdir?

Planlı yatırım hesabı özellikleri şu şekildedir:

  • 1 yıl vadeli olarak açılmaktadır.
  • Aylık, 3 aylık, 6 aylık dönemlerde faiz ödemesi sunmaktadır.
  • 1.000 TL/USD/EUR’dan itibaren hesap açılışı yapılabilir.
  • TEB şubeleri aracılığı ile açılabilmektedir.
  • Hesaptan kısmi para çekimi yapılamamaktadır.

Fakat vadesinden önce hesabı kapatılabilmektedir. Hesabın kapatılması durumunda daha önceden ödenen faiz miktarı anaparadan düşülerek ödeme yapılmaktadır.

Mevdufon Hesap Nedir?

Mevdufon hesap ile birikimlerin bir kısmı için mevduat faizi elde ederken, bir taraftan da kalan kısmı TEB portföy profesyonel yatırım uzmanlığıyla yönetilen, piyasadaki çeşitli enstrümanlara yatırım yapan yatırım fonlarında değerlendirilebilir. Mevdufon hesapların içeriği hesap açılış miktarı, vade süresi, fon türü, mevduat ve yatırım fonu hesap içindeki yüzdesel dağılımı ile vadeli mevduat faiz oranı düşünülerek farklılaştırılmıştır. Mevdufon hesapta %10, %20 veya %30 olarak fon payı belirlenebilir. Yatırım fonu türü vade boyunca değiştirilmemekte ve mevdufon hesaba dahil olan yatırım fonu, vadeli mevduat vadesi boyunca blokede tutulmaktadır. Mevdufon hesap ile sunulan faiz oranları hesap açılışı esnasında 100 bin TL üzeri ve 100 bin TL altında olmak üzere yatırılan miktara göre farklılık göstermektedir. TEB şubelerinden ve CEPTETEB bireysel internet şubesi üzerinden mevdufon hesap açılabilmektedir.

Seracılık hibe desteği nasıl alınır? Yazısına da göz atabilirsiniz.

CEPTETEB Kredili Mevduat Hesabı Nedir?

CEPTETEB kredili yatırım hesabı, mevduat hesabıyla ilişkilendirilen ve hesapta para olmadığı zaman, daha önce belirlenen limite kadar para çekme olanağı sağlayan bir hesaptır. CEPTETEB kredili mevduat hesabı kapatılmak isteniyorsa, KMH hesap limiti, internet şubesindeki kontrol paneli üzerinden ya da CEPTETEB destek merkezinden sıfırlanabilmektedir. CEPTETEB destek merkezi aranarak hem limit yükseltme hem de limit azaltma işlemleri yapılabilir.

CEPTETEB Kredili Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

CEPTETEB kredili yatırım hesabı açmak için öncelikle gereken ilk şey CEPTETEBli olmaktır. CEPTETEBli olmak için web sayfasındaki formun doldurulması gerekmektedir. CEPTETEBli olduktan sonra CEPTETEB internet şubesi ya da CEPTETEB mobil uygulaması üzerinden Hesaplar bölümünden CEPTETEB Vadesiz Hesap kısmına KMH Başvuru kısmına gelerek başvuru yapılabilir. CEPTETEB kredili yatırım hesabı oluşturulduktan sonra bu hesap ile otomatik ve düzenli ödeme talimatı verilebilir fatura, kredi geri ödemeleri ve diğer ödemeleri gecikmeye düşmeden yapılabilmektedir. Aynı zamanda kredili mevduat hesabı limiti kapsamında istenilen zaman, istenilen kadar, istenilen miktarda harcama yapılabilir ve nakit ihtiyaçları karşılanabilmektedir.

CEPTETEB Kredili Mevduat Hesabı Faiz Oranları

cebteteb kredili mevduat hesabi faiz miktarlari

CEPTETEB kredili yatırım hesabı getiri oranları sadece kullanılan miktar ve süresi üzerinden hesaplanmaktadır CEPTETEB kredili mevduat hesabı kullanıldıktan sonra vadesiz hesaba yatan miktarlar ile hesabın eksi bakiyesi otomatik olarak kapanmaktadır. Sadece kullanılmış olan miktar ve süresi üzerinden faiz hesaplaması yapılmaktadır. CEPTETEB kredili yatırım hesabı faiz oranları ile ilgili daha çok bilgi almak ve akla takılan diğer konularda soru sormak için CEPTETEB destek merkeziyle görüşme yapılabilir. CEPTETEB kredili mevduat hesabı, hesapta para olmasa bile limit kapsamında nakit para çekilebilen hesap türüdür. TEB vadeli mevduat kredili yatırım hesabı ile otomatik ve düzenli ödeme talimatı verilen fatura, kredi geri ödemeleri ve diğer ödemeler gecikmeye düşmeden yapılabilmektedir. Kredili mevduat hesabı limit kapsamında istenildiği zaman, istenildiği kadar, istenildiği miktarda harcama yapabilir ve nakit ihtiyaçları karşılanmaktadır. Kredili mevduat hesabı kullanıldıktan sonra vadesiz hesaba yatan miktarlar ile hesabın eksi bakiyesi otomatik olarak kapanmakta olup sadece kullanılmış kredi miktarı ve süresi üzerinden faiz hesaplanmaktadır. CEPTETEB internet şubesinde veya CEPTETEB mobil uygulamasında Hesaplar kısmından CEPTETEB Hesap / KMH Başvuru bölümlerine ulaşarak başvuru yapılmaktadır.